Bebek Aktiviteleri

Bebek Aktiviteleri nelerdir? 16-36 ay etkinlikleri nelerdir? Anne bebek etkinlikleri, bebeğimle hangi etkinlikleri yaparım? Bebek gelişimi etkinlik önerileri, anne bebek aktiviteleri nelerdir? Montessori etkinlikleri nasıldır? Konuları hakkında bilgiler yazımızın devamındadır.

bebek-etkinlikleri

Etkinlik 3

İpleri Keşfediyoruz

Gerekli materyaller nelerdir?

Kurdele, iplik, ipliklerden küçük parçalar. Örneğin ayakkabı iğliği-yün örgü ipleri gibi. İpliklerle birlikte kullanabileceğiniz, düğmeler ve boncuklar.

Yapılması Gerekenler?

  1. İplerle ve diğer nesnelerle bebeğiniz karşınızdayken bir şeyler yapın, mesela iplere düğmeleri ya da boncukları dizin. Siz düğmeleri ya da boncukları geçirirken bebeğinizin sizi izlemesini sağlayın.
  2. Bebeğinizin önüne, dizdiğiniz boncuklu ipi ya da kurdeleyi koyarak bebeğinizin bunlarla ne yapacağı konusunda gözlemde bulunun. Yaptığı şeylere dâhil olarak bebeğinizle konuşun, yorumlar yapın onu cesaretlendirin. Bebeğinizde boncukları sizden gördüğü gibi ipe dizmeye çalışırsa ona yardımcı olun.

Bebekler küçük parçalarla bile oyun çıkarıp keşfetmeye çalışırlar ve oldukça keyif alırlar. İpler ve boncuklarla çıkaracağı oyunlar sayesinde, el kontrolü ve bilek hareketlerinin gelişimine katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu aktivite yürüyen çocuklarda ziyade daha çok, oturan ve emekleyen bebekler için daha uygun ve daha güvenlidir. Boncukları yutma, ipleri ısırmak isteme eğilimine karşın bu aktivite esnasında bebeğinizi kesinlikle yalnız bırakmamalısınız.

 

Etkinlik 4

Güven vermek çok gerekli ve önemli

Gerekli materyaller nelerdir?

CD’ler, radyo veya müzik çalabilecek herhangi bir cihaz.

 

Yapılması Gerekenler?

  1. Bebeğinizin bulunduğu yerden, dönerek hala yürüyemiyorsa oturduğu yerden el kol hareketleriyle dans etmelerini sağlayın. Müziğin ritmine uygun bir şekilde dans etmeniz bebeğinizde de aynı şekilde hareketleri yaparak dans etme isteği uyandıracaktır.
  2. Dans ederken bebeğinizle yakın olun ve göz teması kurun.
  3. Bebeğinizin ellerini hareket ettirin, alkışlamasına yardımcı olun.

Müzik ve dans bebeğinizle birlikte sizi de rahatlatacak karşılıklı keyifli ve mutlu olmanıza olanak sağlayacaktır. Rahatlamış olmak bebeğinize güven duygusu verecektir. Ritim tutabilmesi, karşılık vermesi bebeğinizin gelişimi ve öğrenmesine katkı sağlayacaktır.

Bebeğinizle kurduğunuz etkili iletişim bebeğinizin beyin gelişimine katkı sağlayacak gelişim sürecini hızlandıracaktır. Beyin hücreleri arasında ki bağlar kuvvetlenecektir.

 

Etkinlik 5

Ayna karşısında keyifli anlar

Gerekli materyaller nelerdir?

Şapka, gözlük, ayna gibi nesneler.

Yapılması Gerekenler?

  1. Bebeğinizle ya da çocuğunuzla bir aynanın karşısına geçin.
  2. Ayna karşısında yüzünüzü farklı hallere sokarak, mimiklerinizi değiştirin, gülümsemek ağzınızı atmak gibi hareketler örnek olarak verilebilir. Bebeğinizin de aynı şekilde aynada ki yansımasında hareketler yapması ve dokunması konusunda cesaretlendirin.
  3. Şapkayı ayna karşısında kafanıza takın çıkarın, yüzünüzü kapatarak “gittim” açarak “geldim” gibi ifadelerde bulunun. Bunları yaparken gülerek eğlenerek yapın.
  4. Şapka dışında diğer materyallerle de benzer küçük oyunları ayna karşısında bebeğinizle birlikte yapın.
  5. Şapkayı bebeğinize verin onunda yapmasını sağlayın, eğer şapkayı başına takar ya da size benzer hareketleri yaparsa, bebeğinizi tebrik edin “afferim” ya da alkış şeklinde tebrik ettiğinizi belli edin.

 

Etkinlik 6

Selamlaşmayı Öğreniyoruz

Gerekli materyaller nelerdir?

Birkaç yumuşak oyuncak, karton kutu, bir eşarp veya eşarp tarzında bir kumaş parçası.

Yapılması Gerekenler?

  1. Kutunun içerisine çeşitli oyuncaklardan koyun ve kutunun kapağı varsa kapağını kapatın ya da üzerini eşarp yardımıyla örtün.
  2. Daha sonra bebeğinizi kucağınıza alın ve size yakın durmasını sağlayın.
  3. Kutunun kapağını açın ya da eşarp örttüyseniz eşarbı kaldırın teker teker oyuncakları kutudan çıkarın. Çıkarırken “Merhaba ayıcık” “merhaba kedi gibi” oyuncakların isimleriyle birlikte selamlaşın.
  4. Oyuncakların hepsini bu yöntemle selamlaşarak kutudan çıkardıktan sonra, belirli bir süre oynayın.
  5. Devamında oyuncakları tekrar kutunun içine “bay bay ayıcık” diyerek tek tek yerleştirin kutunun kapağını kapatın.
  6. El sallayarak ta vedalaşabilirsiniz oyuncaklarla. Bebeğinizin de kutudan oyuncakları çıkarmasını ve tekrar kutuya yerleştirmesine olanak sağlayın.

Gün içerisinde pencere kenarından ya da bebeğinizle dışarı çıktığınızda “merhaba kuşlar” “merhaba araba”, “güle güle” kuşlar gibi denemeler yapın ve bebeğinizin bilinç atına merhaba ve güle güle kavramlarının yerleşmesini sağlayın.

Bebeğinizle “merhaba” “güle güle” ifadeleriyle iletişim kurmanız zaman içerisinde ona güven verecek ve kelime dağarcığı gelişecektir.

DİĞER BEBEK AKTİVİTELERİ YAZILARINI ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

AnnemBilio.com, bebek aktiviteleri konusunda önemli tüm bilgileri çok yakından anlık olarak takip etmektedir, bu konuda son yazı ve gelişmeleri yayınlamaktadır. Bu nedenle annembilio.com'un yayınladığı bilgilendirme yazılarını takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. AnnemBilio.com'da yayınlanan bebek aktiviteleri konusundaki en kaliteli yazıları en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bizi takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir