Ana Sayfa Anne Adet Gününe Göre Hamilelik Hesaplama

Adet Gününe Göre Hamilelik Hesaplama

Adet Gününe Göre Hamilelik Hesaplama, Hamile kaldığım günü hesaplama, hangi gün hamile kaldığımı hesaplayabilir miyim? Hamile kaldığım ay hangisi? Soruları hakkında bilgilere, yazımızdan ulaşabilirsiniz.

hamilelik-gunu-hesaplama

Hamilelik Hesaplama

 

Hamile olduğunuzu doktorunuzdan öğrenmenizle beraber, kafanıza takılan ilk sorular genelde şimdi karnımın içinde neler oluyor, kaç haftalık gebeyim, bebeğimin boyutu ne kadar? Ve bebeğim acaba ne zaman dünyaya gelecek soruları olur. Hamilelik serüveninizde, size hafta hafta hangi evreleri yaşayacağınızı anlatmış olan oldukça detaylı bir rehber sunuyoruz.

Kadın doğum alanı uzmanları, hamilelik takvimlerini hesaplamaktayken sanılanın tersine döllenme gerçekleşen tarihi değil, son adet gününe göre gebelik hesaplama yapılır. Döllenme gerçekleşmiş olan tarihi ise, çoğunlukla son regl yani menstrual döneminin tarihinden yaklaşık olarak 2 hafta sonrasıdır.

 

Her ne denli yakınlarımız ile konuşurken kaç aylık bebek sorusuyla sürekli karşılaşsak da, tıbbi manada hamilelik takvimi oluşturulmaktayken yapılmış olan hesaplamalar, ay hesabı ile değil hafta hesabı ile yapılır. Doğum çoğunlukla 39. ve 42. haftaların içinde olur. Size söylenmiş olan tarih yalnızca bir tahmindir. Doğumların sadece yaklaşık olarak %5’i tahmin edilmiş olan tarihlerde olur. Doğum genellikle hamilelik takviminde tahmin edilmiş olan tarihten bir hafta evvel ya da sonra olmaktadır. Her gebelik kendisine özeldir ve karnınızda taşımış olduğunuz bebeğiniz ne zaman hazır olursa o an dünyaya gelecektir.

 

Şunları da bilmelisiniz!

 

Adet günlerinin düzensiz olması,

Tüp bebek yöntemi ile gebe kalınması,

Ovulasyon tarihinin gecikmiş olması,

Son regl başlangıcının tarihinin doğru hatırlanmaması ve benzeri gibi durumlar, hamilelik haftalarının hesaplanmasında sapmalara sebep olabilmektedir.

 

Bu tür durumlarda en doğru olan şey, kadın doğum alanı uzmanınızın ultrason ölçümleri yardımı ile gebelik haftasını hesaplaması olacaktır. Doktorunuz, her şeyin yolunda ilerlediğinden emin olabilmek için çoğunlukla randevu günlerinde kan testi, smear testi ve idrar testi isteyebilir.

 

-Ayrıca, ceninlerdeki kalp atışlarının ilk duyulmuş olduğu tarih ki bu çoğunlukla 9. ve 12. hafta arası olur,

-Bebeğinizin hareketlerini ilk olarak hissetmiş olduğunuz tarih ise genelde 16. ve 22. hafta arasında olur,

-Doktorunuzun yapacağı uterus ile dip ölçümleri, yani dibin göbeğe ulaşım sağlama tarihide 20. haftada olur, bunlar gebelik takviminizin ne kadar gerçeğe yakın olduğu ile ilgili size çok önemli olan ipuçları verir.

DİĞER HAMİLELİK HESAPLAMA YAZILARINI ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

AnnemBilio.com, hamilelik hesaplama konusunda önemli tüm bilgileri çok yakından anlık olarak takip etmektedir, bu konuda son yazı ve gelişmeleri yayınlamaktadır. Bu nedenle annembilio.com'un yayınladığı bilgilendirme yazılarını takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. AnnemBilio.com'da yayınlanan hamilelik hesaplama konusundaki en kaliteli yazıları en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bizi takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir