Ana Sayfa Anne Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Fiyatları Nelerdir?

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Fiyatları Nelerdir?

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Fiyatları Nelerdir? Tüp Bebek Tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler? Tüp Bebek öncesi beslenme, Tüp Bebek öncesi hazırlık. Hakkında bilgiler yazımızın devamında yer almaktadır.

tup-bebek

Kadından alınan yumurta ile erkekten alınan spermlerin laboratuvar ortamında döllenmesi ile embriyo oluşturularak, embriyonun kadın rahmi içerisine yerleştirilmesine, tüp bebek işlemi denir. 35 yaş altı evli çiftlerde 1 yıl boyunca, 35 yaş üstü çiftlerde ise 6 ay boyunca korunmasız ilişkiye rağmen gebelik gelişmemiş ise tüp bebek tedavisi uygulanabilir.

 

Tüp Bebek Tedavi Aşamaları

Normal şartlarda kadınlar her adet döngüsünde 1 yumurta oluştururlar. Tüp bebek tedavisinin ilk aşamasında; folikül uyarıcı hormon enjeksiyonu ile hastanın yumurta sayısı arttırılır. Ultrasonla yumurta takibi yapılarak; yumurtalar 18-20 mm boyutlarına ulaştığında, çatlatma iğnesi uygulanarak sonraki aşama yumurta toplama işlemi için zaman belirlenir. Çatlatma iğnesinin enjeksiyonundan yaklaşık 36 saat sonra, anestezi altında yumurta toplama işlemi (opu) gerçekleştirilir.

Yumurtama toplama işleminde hasta anestezi altında iken; vajinal ultrason ve bir iğne yardımı ile folikül içlerindeki yumurtalar alınır. Eş zamanlı olarak erkekten de sperm örneği alınarak işlem için uygun hale getirilir.

Laboratuvar koşullarında kadından alınan yumurta ile erkekten alınan spermlerin döllenmesi işlemi gerçekleştirilir. Embriyoların oluşumu ve gelişimi sürekli takip edilir. Rahme tutunma yeteneği en iyi olan kaliteli embriyolar, transfer işlemine alınmaktadırlar. Embriyoların gelişimi 3 – 5 gün sürmektedir. Hasta yapısı ve doktor tercihlerine göre transfer, embriyo gelişimini takiben 3. günde veya 5. günde yapılabilmektedir. Transfer işlemine alınmayacak embriyolar ise dondurma işlemi uygulanarak 5 yıl süresince saklanabilmekte; tekrar gebelik istendiğinde kullanılabilmektedir.

 

Tüp bebek tedavi sürecinin son aşaması ise embriyo transferidir. Özel bir kartel kullanılarak ve vajinal ultrason ile görüntü alınarak; embriyoların, rahim iç tabakasına bırakılması ve tutunma olasılığının artırılmasıdır.

 

Tüp Bebekte Başarı Oranları

Tüp bebek işleminde sürecin hamilelik ile sonuçlanması yani başarılı olunması hastanın yaşına ve infertilite nedenlerine göre değişmekle birlikte; 30 yaş altı hastalarda başarı oranı % 55 – 60 civarında iken, 40 yaş üstü hastalarda ise bu oran % 15 -20’dir.

 

Tüp Bebek Tedavi Ücretleri

Tüp bebekte başarıyı % 30 olarak etkileyen faktörlerden birisi de, tedavinin yapıldığı merkezdir. Tüp bebek tedavisi için ve başarılı bir merkez seçilmesi çok önemlidir. Özel merkezlerde tüp bebek tedavi ücreti 4500 – 7000 TL arasında değişirken, devlet hastanelerinin tüp bebek merkezlerinde hastalar 1500 – 2000 TL arasında katkı payı ödemektedirler.

 

Bu yazımızda Tüp Bebek Tedavisi hakkında genel bilgiler aktardık, konu hakkında sormak istediğiniz soru, görüş ve önerileriniz olursa yorum bölümümüzden bizlere kolaylıkla iletebilirsiniz.

 

DİĞER TÜP BEBEK TEDAVİSİ YAZILARINI ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

AnnemBilio.com, tüp bebek tedavisi konusunda önemli tüm bilgileri çok yakından anlık olarak takip etmektedir, bu konuda son yazı ve gelişmeleri yayınlamaktadır. Bu nedenle annembilio.com'un yayınladığı bilgilendirme yazılarını takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. AnnemBilio.com'da yayınlanan tüp bebek tedavisi konusundaki en kaliteli yazıları en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bizi takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir