Ana Sayfa Anne Lohusalık Sendromu

Lohusalık Sendromu

Lohusa sendromu, doğum sonrası psikolojisi, lohusalık dönemine ait bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

lohusa-sendromu

Hamilelik süreciniz tamamlandı bebeğiniz artık kucağınızda, hayata gözlerini yeni açan her şeyden habersiz olan minik yavrunuz günden güne büyüyecek fakat anne karnından farklı bir ortama geldiği için korku ve endişeleri var, aynı şekilde doğumdan sonrasında girmiş olduğunuz korku ve endişeler sizde de mevcut. Bir kadının yaşayabileceği en sıkıntılı stresli dönemlerden biri olana lohusalık dönemi, geçici bir halde olacaktır fakat zaman zaman zorlayıcı bir hale gelebilmektedir. Lohusalık sendromu esasında bir hastalık olarak değerlendirmeye alınır, gelişimi meydana gelmesi oldukça normaldir. Özellikle ilk gebelik sonucunda, daha fazla karşılaşılmaktadır.  Çoğu zaman kendinizi sebepsiz yere ağlarken konu ve olaylara karşı daha hassas bulabilirsiniz. Bebeğinizin geleceği, sağlığı, durumu hakkında endişeleriniz o anda başlamış olacaktır. Başlangıçta ilk bir iki gün bebeğinize karşı hissizlik duyabilirsiniz, bu şekilde hissetmekte oldukça normaldir. Doğum sonrasında oluşan hormonlar,  üzerindeki değişiklikler duygusal anlamda bir kargaşaya yaşanmasına sebebiyet vermekte ve bu durum davranışlara yansımaktadır. Hormonlar üzerinde meydana gelecek bu değişimler kısa sürede geçecektir. Bu süreçte en büyük destekçiniz eşiniz olmalı size karşı ilgi, sevgi ve şefkatle yaklaşmalıdır. Bu sayede lohusalık döneminde yaşadığınız psikolojiniz daha hızlı bir şekilde düzelecek kolaylıkla rahatlayacaksınız. Lohusalık psikolojisi geçtikten sonra size annelik duygusu gibi eşsiz bir duyguyu hissetmenizi sağlayacaktır. Annelik duygusu sizi değiştirecektir. Tarifi mümkün olmayan hislere kapılacak, bebeğiniz hakkında düşünceler içerisinde olacaksınız.

Lohusalık döneminiz uzun sürebilir ve doğum sonrası depresyonuna girebilirsiniz böyle bir durumla karşılaşılması da oldukça normaldir. Annelerin %10’luk bir kısmı,  doğum sonrasında depresyona girmektedirler. Bu durumda doktorunuzun yardımı ve önersi ile bir psikiyatri uzmanıyla görüşebilir, kaygı ve endişelerinizden arına bilirsiniz. Doğum sonrası depresyonun belirtileri; iştahınızı kaybedilirsiniz, bebeğinizle bağ kurmanız daha geç olur, konsantrenizde zorlanmalar meydana gelebilir, üzgün hissedebilir, sürekli sebepsiz yere ağlama isteğiniz olabilir, uyku düzeniniz değişebilir, normaline göre daha fazla para harcayabilirsiniz, suçluluk duygusu  içine girebilir, kendinizi iyi bir anne değil miyim gibi sorular içerisinde bulabilirsiniz, mutluluk hissiniz azalır, yalnız kaldığınız ortamlardan korkabilirsiniz.

Bu durumlarla karşılaştığını zaman psikolojik destek alabilir, bebeğiniz içinde kendiniz içinde, bu süreci erken atlatma konusunda olumlu bir adım atmış olursunuz. Bebeğinizle birlikte daha mutlu ve rahat  anlara giriş yaparsınız. Lohusalık sendromu geçici ve tedavisi mümkün bir hastalıktır, yapılacak müdahalelerle lohusa depresyonundan kolaylıkla çıkabilirsiniz. Bebeğiniz uyuduğu zaman, uyumanız sizi rahatlatacaktır. Günlük olarak duşa girmeniz yine rahatlatıcı etkilerden olacaktır. İleri düzeyde bir rahatsızlık meydana geldi ise uzmanlardan, aile bireylerinden yardım alınabilir.

DİĞER YAZILARINI ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

AnnemBilio.com, konusunda önemli tüm bilgileri çok yakından anlık olarak takip etmektedir, bu konuda son yazı ve gelişmeleri yayınlamaktadır. Bu nedenle annembilio.com'un yayınladığı bilgilendirme yazılarını takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. AnnemBilio.com'da yayınlanan konusundaki en kaliteli yazıları en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bizi takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir