Ana Sayfa Hamilelik Hafta Hafta Hamilelik Hamilelikte 6. Ay Neler Olur?

Hamilelikte 6. Ay Neler Olur?

Hamilelikte 6. Ay Neler Olur? 6 aylık bebek anne karnında hareket eder mi? Hamilelikte 21. Haftada neler olur? Hamilelikte 22. Haftada neler olur? Hamilelikte 23. Haftada neler olur? Hamilelikte 24. Haftada neler olur? Hakkında bilgiler yazımızın devamındadır.

6

Hamilelik sürecinin, çoğunun geride bırakıldığı dönem olan 6. Ay, Hamilelikte 6. Ay Neler Olur? Sorusunu ve merakını beraberinde getirmektedir. Sizler için hamilelikte 6. Ay hafta hafta ayrıştırılarak aktarılmıştır.

 

13-haftaHamileliğin 21. Haftası

Hareketlerde oldukça fazla artış 21. Haftada hızla devam ediyor. Bu haftada minik tekmeleri hissedebilirsiniz. Aralıklı olarak hissettiğiniz hareketler, heyecanınızın artmasını sağlayacak aynı şekilde daha çok mutlu olarak eğlenmenize de katkı sağlayacaktır. Hissettiğiniz hareketlerde ve hareketleri haricinde, bebeğinizle konuşabilirsiniz, sizi duyacağı bilgisini unutmamalısınız. Bebeğiniz bu haftaya geldiğinde, 26 cm boyunda ve 320-400 gram kilosunda olacaktır.

 

Bebeğin gelişimi 21. Haftada annede nasıl etki eder?

Bu haftada annede olan etkilere baktığımız zaman, genişleyen rahimden dolayı hareketler eskiye nazaran arık daha zorlayıcı olmaya başlayabilir. Henüz karında olan büyüklük çok fazla olmamasına rağmen, şişlikten dolayı anne kedini öyle hissedebilir. Bu haftalarda, ciltte sivilceler görülebilir. Bunun yanı sıra diş etlerinde kanamalar olabilir, bütün bu semptomlar hamilelik döneminde gerçekleşen sorunlar olarak değerlendirildiği için, çok fazla endişelenmemekle birlikte doktorunuza görünmenizde fayda vardır.

 

14-haftaHamileliğin 22. Haftası

Bu haftada bebeğinizin kilosu 500 gram civarına boyu ise, 26-28 cm uzunluğundadır. Bebeğinizin cinsiyeti kızsa, rahim oluşumu tamamlanıp gelişim aşamasına geçmiş, erkek ise testisler karın içinden çıkarak gelişimine devam etmektedir. Yüz hatları, kaş ve saçları artık epeyce belirginleşmiştir. Gözlerini açıp kapattığı ya da el ve ayak hareketleri bu haftada yapılan ultrason muayenesinde görüntülenebilecektir.

Bebeğin gelişimi 22. Haftada annede nasıl etki eder?

Bebeğin 22. Haftada yaşadıkları annede, birçok şekilde kedisini göstermektedir. Bebeğiniz büyüdükçe büyümesi için gerekli olan vitamin ve mineralleri anneden sağlayacak ve bu durumda annenin yeterince vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayabilmesi gerekçesini beraberinde getirmektedir. Anne vücudunda azalan vitaminlerden dolayı, yorgun düşmek, saç dökülmeleri, tırnaklarda kırılmalar gibi sorunlarla bu haftada karşılaşılabilmesi muhtemeldir.

 

19-haftaHamileliğin 23. Haftası

23. haftada bebeğinizin kilosu 550 gram aralığında boyu ise 26-27 cm’ye ulaşmıştır. Bebeğinizin akciğer gelişimi bu haftada yoğun bir şekilde devam eder, kulak ve orta kulakta bulunan kemikçikler gelişimini tamamlamaktadır. Bebeğiniz bu haftalarda irkilebilir bu irkilmeleri sizin de hissetmeniz olası bir ihtimaldir.

 

Bebeğin gelişimi 23. Haftada annede nasıl etki eder?

Bu haftada annelerde, kilo alımında artış ve aynı zamanda aldığı kilodan, baskı yapan bebekten dolayı, kasılmalar ve hassasiyetler başlamış olabilir. Sürekli ayakta duran ve çalışan annelerde bu aralıklı ağrılar, kendisini daha fazla gösterebilir. Bol istirahat ve sıvı tüketimi bu dönemi rahat geçirmenize olanak sağlayacaktır. Bu dönemde kasılmalar ve gerilmelerde olan artışlar fazla varsa bu durum erken doğum belirtisi olabileceği ihtimaline karşı, mutlaka doktora görünme gerekliliğini getirir.

 

17-haftaHamileliğin 24. Haftası

Bebeğiniz bu haftaya geldiğinde, 30 cm boyuna ve ortalama 600-700 gr ağırlığına gelmiştir. 24. Haftada bebeğinizin cildinde değişiklikler ve gelişmeler olmuş, saydam yapısı gelişim göstermeye hızla devam ediyor. Organlarında da yaşamaya uygun olabilecek yeterlilikte önemli gelişmeler olmaya devam ediyor. Tat alma duyusu bu haftalarda oluşumunu başlatıyor.

Bebeğin gelişimi 24. Haftada annede nasıl etki eder?

Bu haftada annelerde en sık görülen sorun kilo alımında ki artış ve kiloda dolayı meydana gelen rahatsızlıklardır. Bu haftadan sonra kontrollü ve sağlıklı kilo alımına dikkat edilmeli gerekli destekler alınmalıdır. Bunun yanı sıra egzersizler de bu haftada yapıldığı zaman rahatlatıcı unsur olabilir.

 

Bu yazımızda Hamilelikte 6. Ay hakkında bilgiler verdik konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi bize, yorum bölümünden iletebilirsiniz.

 

DİĞER HAMİLELİKTE 6. AY YAZILARINI ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

AnnemBilio.com, hamilelikte 6. ay konusunda önemli tüm bilgileri çok yakından anlık olarak takip etmektedir, bu konuda son yazı ve gelişmeleri yayınlamaktadır. Bu nedenle annembilio.com'un yayınladığı bilgilendirme yazılarını takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. AnnemBilio.com'da yayınlanan hamilelikte 6. ay konusundaki en kaliteli yazıları en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bizi takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir