Ana Sayfa Anne Hamilelik Döneminde Oruç Tutulur Mu?

Hamilelik Döneminde Oruç Tutulur Mu?

Hamilelik Döneminde Oruç Tutulur Mu? Hamileler Nasıl Oruç Tutmalı? Lohusalık Döneminde Oruç Tutulabilir Mi? sorularının cevapları yazımızın devamındadır...

Hamilelik Döneminde Oruç Tutulur Mu?

Hamilelik Döneminde Oruç  Tutulur Mu?

Hamileliğiniz boyunca  yeteri miktarda ve düzenli olarak gıda ve sıvı almanız bebeğinizin gelişimi ve annenin sağlık durumu oldukça önem arz etmektedir. Bu sebepten dolayı, doktorlar ve uzmanlar hamilelikte oruç tutulmaması gerektiği konusunda ortak görüşteler. Anne adaylarının yeterince su tüketememesi durumu, vücudun susuz kalmasına neden olacaktır, bu durumda erken doğum riski etkenlerindendir. Bayanlarda  yüzdesel bir fazlalıkla genele nazaran, kan şekerinde daha kolay düşmeler yaşayabilmektedir. Hamilelik döneminde oruç tutulduğu zaman bu durum tetikleyici olabilir. Hamilelik döneminde daha fazla yaşanan mide bulantıları, kusma, midede meydana gelen yanmalar artış göstererek seyredebilir. Bebeklerin gelişimi anne karnında beslenmesiyle doğru orantılıdır, bu yüzden hamilelik döneminde oruç tutulması uygun görülmemektedir.

Hamilelik döneminde oruç tutulmasına uzmanlar ve doktorların uygun görmediği, doktor kontrolünde tutulabileceği, sakıncalı olabileceği bilgisini aktardık, ancak hamilelik döneminde oruç tutmak isteyen anneler olabilir, onlar içinde derlenmiş ve araştırılmış önerilerimizi sunabiliriz.

Hamileler Nasıl Oruç Tutmalı?

Hamilelik döneminde oruç tutmak isteyen anneler nasıl oruç tutmalı?

Bu durum için ilk etapta aktarmamız gereken bilgi, doktor kontrolünde tutulabileceği ve doktorunuza danışılması gerektiği olacaktır.

Önerilerimiz;

  • Normalde yediğinizden fazla yemekten kaçının düzenli ve aralıklarla beslenmeniz gerektiğini unutmadan tıka basa doymaktan kaçının, dengeli beslenmeye çalışın.
  • Sahura kesinlikle kalkmalısınız, bebeğiniz ve kendiniz için sahurda yeterince sıvı ve besin almanız gereklidir.
  • Kızartmalar, hamur işleri ağır yağlı yiyecekler oruç tutma sürecinizde hazmı iyice zorlaştırabileceği için bebeğinizi de sizi de rahatsız edebilir. Bu besinleri tüketmekten kaçınmalısınız.
  • Sebze ağırlıklı hafif ve midenizi yormayacak şekilde beslenin, bebeğiniz için gerekli olan vitamin ve mineralleri sağlayabilecek şekilde beslenme programınızı oruç tutarken, uygulamaya özen gösterin.
  • Su tüketiminin bebeğiniz için en önemli unsurlardan olduğunu unutmadan, su tüketiminizi oruç döneminde artırın.
  • Tatlandırıcılar, meyve suları gibi besinler yerine meyvenin kendisini tüketme noktasına hassasiyet gösterin, kan şekeri ve bebeğiniz vitamin gereksinimiz için meyve oldukça önemlidir. Oruç tutarken de yeterince meyve tüketmeniz orucunuzu kolaylaştırıcı bir etki bırakabilir.

Hamilelik döneminde oruç tutulmasının önerilmediği ancak buna rağmen tutulmak istendiği durumlarda, nasıl tutulabileceğine dair bilgileri aktardık. Aynı zamanda lohusalık döneminde oruç tutulabilir mi konusu merak uyandıran bir diğer sorudur. Bu konuyu da siz annembilio okurları için, araştırmalarımız sonucunda edindiğimiz bilgilerle cevaplandıralım.

Lohusalık Döneminde Oruç Tutulabilir Mi?

Lohusalık dönemi doğumdan sonra devreye giren,  en az gün sayısı için, bir miktar verilemeyen en fazla 40 gün süren bir dönemdir. Lohusalık döneminde annede kanama devam ediyorsa, adet gören kadın hükmünde olacaktır ve oruç tutması haramdır. Lohusalık döneminde oruç tutulamaz, lohusalık dönemi geçtikten sonra kaza edilebilir.

 

Hamilelik dönemi ve lohusalık döneminde oruç tutulup tutulamayacağı konusunda derlenmiş bilgileri sizler için sunduk, bu konular hakkında soru ve görüşleriniz için bizlerle yorum bölümünden iletişime geçebilirsiniz

DİĞER HAMİLELİK DÖNEMİNDE ORUÇ YAZILARINI ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

AnnemBilio.com, hamilelik döneminde oruç konusunda önemli tüm bilgileri çok yakından anlık olarak takip etmektedir, bu konuda son yazı ve gelişmeleri yayınlamaktadır. Bu nedenle annembilio.com'un yayınladığı bilgilendirme yazılarını takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. AnnemBilio.com'da yayınlanan hamilelik döneminde oruç konusundaki en kaliteli yazıları en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bizi takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

2 Comments

  1. Kamuran Açıkgöz

    24 Mayıs 2017 at 05:42

    Gerçekten çok güzel anlatmışınız sizleri bu yazınızdan dolayı tebrik etmek istedim.

    Reply

    • admin

      17 Kasım 2017 at 14:27

      Teşekkür eder, saygılar sunarız…

      Reply

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir