Ana Sayfa Hamilelik Hafta Hafta Hamilelik Hamilelikte 3. Ay Neler Olur?

Hamilelikte 3. Ay Neler Olur?

3. Ayında bebeğin boyu, kilosu, büyüklüğü hakkında bilgiler, bebeğinizin cinsiyeti ne zaman belli olur? yazımızın devamındadır.

hafta-hafta-hamilelik3-3-ay

Hafta hafta hamilelik konusundaki bilgilere, hamileliğin 3. Ayında ki gelişimlerle devam edebiliriz.

9-haftaHamileliğin  9. Haftası

Bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 2 cm’ye ulaşmıştır. Kilosu 2 gram aralığındadır. Dokuzuncu haftasında bebeğiniz embriyo döneminin sonlarındadır, bu sonlanma 10. Haftayla birlikte fetüs olarak devam edecektir. 9. Haftada bebeğinizin kemik ve kıkırdaklarına ait dokular oluşmaya başlayacaktır. Elleri ve ayakları gelişimini sürdürmektedir, fakat gelişimi birbirlerine bitişik olarak ilerlemektedir. Bebeğinizin dili de oluşmaya başlamıştır. El ve ayakları gibi gözleri de gelişimini sürdürmektedir. İç genital organları bebeğin cinsiyetine göre gelişimini sürdürür ama cinsiyet henüz söylenemez. Bebeğiniz 9. Haftasında lk defa içme refleksini gerçekleştirmiştir. İçerisinde bulunduğu su ( amniyon sıvısı) ile bu işlem gerçekleştirmiştir. Ultrason muayenesinde, rahim duvarına yapılacak dokunma, bebeğinizi harekete geçirebilir. 9. Haftada gelişimini hızla tamamlayan işlemlerden bir diğeri de kalp kapaklarının oluşmasıdır.

Bebeğin gelişimi  9. Haftada annede nasıl etki eder?

Anneler için 9. Haftada fark edecekleri en belirgin durum, kıyafetlerinin dar gelmesi olabilir. Anne adayları artık kilo alımına başlamış olabilirler, fazla bulantı ve kusma şikayetleri olan bir hamilelik süreci geçiriliyorsa, zayıflama da söz konusu olabilir. 9. Haftanın üstünden belirli bir dönem daha geçmesinin akabinde, kilo alımları düzene girecektir. Kilo üzerinde oluşacak ufak değişiklikler, henüz bebeğinizin bbelirgin olmasını sağlamayacaktır. Sağlıklı beslenme, düzenli yürüyüş ve spor hamilelik döneminde kilo alımını, kontrollü bir şekilde sürdürecektir.

 

10-haftaHamileliğin  10. Haftası

Bebeğinizin boyu onuncu haftaya ulaştığı zaman 3cm civarında kilosu ise 4 gram ağırlığında olacaktır. 10. Haftadan sonra bebeğiniz artık fetüs olarak nitelendirilecektir. Bebeğiniz bu haftada hareketlerine başlayacaktır ama anneler henüz bu hareketlenmeleri hissetmeyeceklerdir.  Nefes alıp verme çalışmaları yapmaya başlayan bebekler,  bu esnada  amniyon sıvısını yutarlar. Yine 10. Haftada bebek ilk idrarını yapar. 10. Haftada parmak araları artık ayrılmaya başlamıştır, tırnakları gelişmeye başlamıştır. Eklem hareketleri başlar fakat henüz çok küçük olduğu için, anne bu hareketleri hissetmez.

 

Bebeğin gelişimi  10. Haftada annede nasıl etki eder?

Bulantı ve kusma şikayetleri artık geçmeye başlamıştır, iştahlarında olan olumsuzluklar düzene girecektir. Bulantılarım zaten geçti diye, anneler aşırı yeme ve içmemeye yönelmemeli sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermelidir. Bu hem bebeğin gelişimi, hem de annenin sağlığı için oldukça önemlidir. Göğüs uçlarında koyulaşma ve irileşme fiziksel anlamda anneden oluşan değişiklikler içindedir.

 

11-haftaHamileliğin  11. Haftası

Bebeğinizin boyu 4cm’ye ulaşmış , kilosu ise 7 gram ağırlığındadır. Anne ve bebek  arasında ki kan dolaşımı 11. Haftada başlamıştır, plasenta görevini yapmaya başlar, saç folikülleri gelişimi başlar.  Anne karnındayken hıçkırma, gerilme, ters dönme gibi hareketlere 11. Haftada başlamıştır.  Ancak anne adayları bu hareketleri henüz hissedemezler. Ultrason muayenesi sırasında görüntülenebilir.

 

Bebeğin gelişimi  11. Haftada annede nasıl etki eder?

Hamileliğin 11. Haftasında annede olan, bulantı ve kusma şikayetleri tamamıyla geçmiştir. Sürekli uyuma istedi devamlılığını sürdürebilir. 11. Hafta başlangıcından 14. Haftaya kadar olan süreçte, ikili test yaptırılmalıdır. İkili test nedir? Neden yaptırılmalıdır? Gereklilikleri nelerdir gibi bir çok soru, aklınızda yer almaktadır. Bu konu hakkında bilgileri mutlaka doktorunuza sormalısınız.

 

12-haftaHamileliğin  12. Haftası

Bebeğinizin boyu 12. Hafta da 5 cm civarına ulaşmış, 15 gram ağırlığındadır. Ortalama olarak verilen bu rakamlar her bebeğe göre değişkenlik gösterir. Genital organları şekillenmeye başlar, ultrason ile 12. Haftada nadirde olsa belli olabilir.


Bebeğin gelişimi  12. Haftada annede nasıl etki eder?

Hamilelikte 12. Haftaya erişilmiş olması demek ilk trimester döneminin bitmiş olması demektir. Her üç aylık dönem ayrılır, bu duruma trimester dönemleri denir.12. Haftanın bitiminde trimester ilk dönemini bitirmiştir. Bebeğinizin cinsiyeti 12. Haftada bellidir. Fakat ultrason muayenesinde nadiren görülebilmektedir. Bu sebepten, bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek, onun için alışverişler yapmak belirli bir dönem beklemeniz önerilerimiz içinde yer almaktadır. Anne adayı ilk trimester yani ilk 3 aylık dönemde 3-5 kilo aralığında kilo almış olmalıdır. Hamileliğin ilk trimester süresi  12. Haftanın sonunda tamamlanmaktadır.

DİĞER YAZILARINI ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

AnnemBilio.com, konusunda önemli tüm bilgileri çok yakından anlık olarak takip etmektedir, bu konuda son yazı ve gelişmeleri yayınlamaktadır. Bu nedenle annembilio.com'un yayınladığı bilgilendirme yazılarını takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. AnnemBilio.com'da yayınlanan konusundaki en kaliteli yazıları en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bizi takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir