Ana Sayfa Bebek Bebeklerde Yenidoğan Sünneti Nedir?

Bebeklerde Yenidoğan Sünneti Nedir?

Bebeklerde Yenidoğan Sünneti Nedir? Bebek ne zaman sünnet edilmeli? Yenidoğan sünneti nasıl yapılır? Hangi bebekler yeni doğan sünneti için uygun değil? Ayrıntılı bilgiler yazımızın devamındadır.

yeni-dogan-sunneti

Son yıllarda çocuklarda gelişebilecek psikolojik travmaları önlemek amacıyla doğumundan kısa bir süre sonra sünnet işlemi hastane ortamında yapılmaya başlandı. Erken dönem sünnet işlemi bebeklik döneminde yapılan işlemin hatırlanmaması, hızlı iyileşme süreci ve sünnetin bebeği bazı hastalıklardan koruması gibi nedenlerle aileler arasında yaygınlaşan bir uygulama haline gelmiştir. Yeni doğan sünneti denmekle birlikte aslen işlem doğumdan bir hafta ile on gün sonrası için uygun oluyor. Sağlıklı erkek bebeklere gerekli kontrollerden sonra bu süre içersinde veya biraz daha sonrasında yenidoğan sünneti yapılıyor. Çocuk ilerleyen aylarda hızla bilinçleneceğinden ilk bir ayın sağlıklı erkek bebekler için en uygun dönem olduğu belirtiliyor.

 

Hangi bebekler yeni doğan sünneti için uygun değil?

Sağlık problemi ne olursa olsun her hangi bir rahatsızlıkla doğan bebekler sünnet için uygun değildir. Bu rahatsızlığa yeni doğan sarılığı da dahildir. Ayrıca hemofili gibi hastalıklarla doğan bebeklere sünnet yapılması ölümcül sonuçlara yol açabilir. Aynı şekilde organ yetersizliği veya her hangi bir enfeksiyonu olan bebeklere de sünnet yapılamaz. Normalden erken doğan bebekler de sünnet olamaz. Bu tür bebekler tam sağlıklarına, uygun kilo ve boylarına gelmeleri durumunda doktor kontrolü ile sünnet yapılabilir. Penis veya idrar yolları sorunları da sünnet için engel teşkil eder. Her cerrahi operasyon gibi bebeklerde sünnet işlemi bazı riskler taşımaktadır. Bu bakımdan sünnet kararından önce ayrıntılı bir sağlık taraması önemlidir. İlerleyen yaşlarda da anestezi ile rahatlıkla sünnet yapılabilir.

 

Bebeklerde sünnet işlemi nasıl yapılır?

Ailesinin bu doğrultuda isteği olan ve sağlık yönünden her hangi bir engeli bulunmayan erkek bebeklere sünnet için lokal anestezi uygulanır. Yani yalnızca penis ucu uyuşturulur. Bebeklerde iyileşme süreci büyüklere göre çok hızlıdır. Doktor işlem sonrası gerekli bandajlamayı yapar ve aileye bakım konusunda ayrıntılı bilgi verir. Bebek iyileşene kadar doktor kontrolleri devam eder.

 

 Sünnet sonrası dikkat edilmesi gerekenler

– Bebekte ateş, bölgede morarma veya enfeksiyon belirtisi varsa

– Sünnet yapılan bölgede kanın durmamışsa

– Bebeğin penisinde şişlik varsa veya normalden farkı bir renk değişimi gözlemleniyorsa vakit kaybedilmeden doktora gidilmelidir.

 

Bu yazımızda, yenidoğan sünneti  konusu hakkında sizlere bilgi aktarımında bulunduk soru, sorun ya da görüşlerinizi bizlere yorum bölümümüzden iletebilirsiniz.

 

DİĞER YENİDOĞAN SÜNNETİ YAZILARINI ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

AnnemBilio.com, yenidoğan sünneti konusunda önemli tüm bilgileri çok yakından anlık olarak takip etmektedir, bu konuda son yazı ve gelişmeleri yayınlamaktadır. Bu nedenle annembilio.com'un yayınladığı bilgilendirme yazılarını takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. AnnemBilio.com'da yayınlanan yenidoğan sünneti konusundaki en kaliteli yazıları en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bizi takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir