Ana Sayfa Bebek Bebekler Ne Zaman Görmeye Başlar

Bebekler Ne Zaman Görmeye Başlar

Bebekler Ne Zaman Görmeye Başlar? Yeni Doğan Bebeğin Görüp Görmediği Nasıl Anlaşılır? Gebelikte Bebeğin Göz Rengi Ne Zaman Oluşur? Bebekler Ne Zaman Görürler? Konuları hakkında bilgiler yazımızın devamında yer almaktadır.

bebekler-ne-zaman-gormeye-baslar

Bebek gelişimi üzerine yapılan tüm araştırmalar bebeklerin doğdukları zaman karanlık ve aydınlığı ayırt edebildiklerini ortaya koyar. Bu sonuç hemen her annenin bebekler ne zaman görmeye başlar sorusunun cevabı olarak değerlendirilebilir. Anne karnındayken de ışığı hissetme becerisine sahip olan bebeklerdeki görme yeteneği normal görme olarak tanımlanamaz.

 

Bebekler karanlık ve aydınlığa tepki verseler bile bu durum normal görme değildir. Uyku düzensizliğinin temeli de bu durumdur. Göz ile beyin arasındaki etkili iletişimin düzene girmediği ilk aylarda gece yarısı uyanan bebekler zaman içinde bu yeteneklerini geliştirirler.  Ayrıca bebeklerin ne zaman görmeye başladıkları konusunda ayrıntılı bilgilere Bebekler Ne Zaman Görürler başlıklı yazımızdan da inceleyebilir geniş bilgilere erişebilirsiniz.

 

Yeni Doğan Bebeğin Görüp Görmediği Nasıl Anlaşılır?

 

Bebeklerde gözün iris tabakası denen renkli bölüm çok büyük ve göz bebeği çok küçüktür. Çoğu zaman gözleri kapalı olan bebeklerde ışığa karşı duyarlılık yetişkin bireylerdeki kadar iyi değildir. Yeni doğan bebeklerin ilk göz muayenesi hastanede yapılır. Bebeğin gözlerini yakından inceleme fırsatı bulan hekim, göze tuttuğu ışıkla bebeğin verdiği tepkinin normal ve yeterli olup olmadığını inceler.

 

Hafif derecede hipermetrop olarak dünyaya gelen bebek sayısı oldukça fazladır. Prematüre doğumlarda ise miyop sık görülür. Bebeklerde gözde görülen temel sorunlar gelişim tamamlandıkça ortadan kalkar.

 

Bebeğin Göz Gelişimi İçin Ne Yemeli?

 

Bebeğin göz gelişiminin temelleri gebelik sürecinde atılır. Gebelik döneminde sağlıklı beslenmek kadar düzenli uyumak, stresten uzak kalmak ve fazla yorulmamak bebeğin göz gelişimi açısından faydalıdır. Gebe kalmadan ve gebelik boyunca kullanılan ilaçlar göz gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Hamilelik boyunca hekim kontrolü dışında bilinçsizce ilaç kullanılmamasına özen gösterilmesi gerekir.

 

Ispanak, folik asit, demir ve C vitamini açısından zengin bir içeriğe sahip olması nedeniyle gebelik sürecinden tüketilmesi gereken sebzeler arasında yer alır. Süt ve süt ürünleri, balık, protein ve çinko alımı, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anneler tarafından yeterli seviyede olmalıdır.

 

Gebelikte Bebeğin Göz Rengi Ne Zaman Oluşur?

 

Bebeklerde göz rengi, pigment miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Ön kısımdaki pigment oranının çok olması halinde göz kahverengi olurken, az olması halinde göz yeşil renk olur. Pigment olmaması durumunda ise göz rengi mavidir. Buna karşılık göz renginin görme kalitesi ile doğru orantılı olmadığı da bilinmelidir.

DİĞER BEBEKLER NE ZAMAN GÖRMEYE BAŞLAR YAZILARINI ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

AnnemBilio.com, bebekler ne zaman görmeye başlar konusunda önemli tüm bilgileri çok yakından anlık olarak takip etmektedir, bu konuda son yazı ve gelişmeleri yayınlamaktadır. Bu nedenle annembilio.com'un yayınladığı bilgilendirme yazılarını takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. AnnemBilio.com'da yayınlanan bebekler ne zaman görmeye başlar konusundaki en kaliteli yazıları en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bizi takip edebilirsiniz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir